.... Αποδράσεις ...Σελίδες για την γνωριμία μας με την βουκολική ορεινή και παραθαλάσσια Αρκαδία............
...*επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, τηλ. επικοινωνίας: 22940-99125 // 210 8656731 * ρεπορτάζ Νίκος Π. Αϊβαλής
.......................................................................πάμε Αρκαδία δίνοντας ζωή, στα πανέμορφα χωριά μας*

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Πούλιθρα - Ένα χωριουδάκι-κόσμημα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο

  ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ  

της Ηρώς Κουνάδη *


Οι περισσότεροι την αγαπάμε και την σκεφτόμαστε για δύο, βασικά, πράγματα: τα πέτρινα ορεινά της χωριουδάκια (τον χειμώνα) και τις φαντασμαγορικές της παραλίες (το καλοκαίρι). Αυτά τα δύο, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζονται. Κι αυτές οι περιπτώσεις είναι αρκετές για να γεμίσουν πολλά απογεύματα και άλλες τόσες νύχτες. 
~~~~~
Ένα χωριουδάκι-κόσμημα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο –που είναι κι αυτό, με τη σειρά του, ένας άξιος εκπρόσωπος της ομορφιάς της παραθαλάσσιας Πελοποννήσου. Εντυπωσιακά αρχοντικά πλάι σε ασβεστωμένα σπιτάκια με λουλουδιασμένες αυλές συνθέτουν την εικόνα του, ενώ μια μεγάλη βοτσαλωτή παραλία κορνιζάρει το χωριό. Το βράδυ, δύο μπαράκια ξενυχτούν με τα φώτα χαμηλωμένα πλάι στο κύμα, και η ατμόσφαιρα θυμίζει νησί από εκείνα που δεν έχει ανακαλύψει ακόμα ο κόσμος. 




Στα πέριξ: Βρίσκεται μια από τις ομορφότερες και πιο μυστικές παραλίες της Πελοποννήσου, το Φωκιανό με τα μεγάλα λευκά βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά του. Για να φτάσετε εδώ, θα χρειαστεί να οδηγήσετε για μία περίπου ώρα τη γεμάτη στροφές διαδρομή από τα Πούλιθρα, αλλά η παραλία θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τα ορεινά χωριουδάκια του Πάρνωνα, ακριβώς πάνω από το Λεωνίδιο, για τα οποία σας έχουμε πει αναλυτικά εδώ


Πού θα μείνετε: Στα μεγάλα φωτεινά studios του Βυζαντινόν (στα 90€ το δίκλινο για τον Αύγουστο), τα οποία διαθέτουν και μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά τη θάλασσα. Αν αναζητάτε κάτι οικονομικότερο, τα περιποιημένα δωμάτια του Porto Sabatiki, λίγα μόνο βήματα από την ομώνυμη παραλία, ξεκινούν από 36€ το δίκλινο. 

Πού θα φάτε: Εξαιρετικά σπιτικά μαγειρευτά (στα «οπωσδήποτε» ο μουσακάς και το κοκκινιστό μοσχαράκι) στην κουκλίστικη αυλίτσα του Μυρτώου, στα Πούλιθρα. Ολόφρεσκα ψαράκια και θαλασσινά στο ταβερνάκι επάνω στην παραλία του Φωκιανού. 

__________
*από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου